Vooral rijke mensen willen zonnepanelen

Van de woningeigenaren met een netto maandinkomen van meer dan 3.000 euro overweegt 15% om zonnepanelen te plaatsen. Dat is drie maal zo veel als onder woningeigenaren met een maandinkomen onder de 1.675 euro. Ook onder hoger opgeleiden is het aandeel dat zonnepanelen overweegt beduidend hoger.

Dit blijkt uit een onderzoek dat USP Marketing Consultancy in opdracht van brancheorganisatie UNETO-VNI uitvoerde naar aanleiding van Solar Days, een landelijk evenement dat deze week aandacht vraagt voor de mogelijkheden van zonne-energie.

Volgens het onderzoek overwegen 300.000 woningbezitters op korte termijn zonnepanelen te laten plaatsen op hun dak. Dit aantal zou hoger zijn als er meer duidelijkheid was over de investeringskosten, regelgeving en terugverdientijd. Mensen willen zonnepanelen om hun energierekening omlaag te brengen en uit zorg voor het milieu.

Onduidelijkheid remt afzet

De meest genoemde redenen om geen zonnepanelen te nemen, zijn de verwachte investeringskosten. 42% Van de consumenten weet echter niet hoe de prijs van elektriciteit uit zonnepanelen zich verhoudt tot reguliere elektriciteit. Een derde (33%) denkt dat stroom uit zonnepanelen goedkoper is en 14% denkt dat die duurder is. Gemiddeld denkt men dat de aanschafkosten van zonnepanelen in elf jaar zijn terugverdiend. Bijna vier op de tien respondenten (37%) heeft geen idee van de terugverdientijd. Verder weet slechts 19% van de respondenten dat er zelden een vergunning nodig is om zonnepanelen op het dak te zetten

Bron: www.dearchitect.nl

Salland Solar biedt informatie over zonnepanelen

Salland Solar neemt graag alle onduidelijkheid over zonnepanelen bij u weg. Zowel voor bedrijven als particulieren zijn zonnepanelen zeer interessant aan het worden. Op onze website kunt u veel informatie vinden, maar u kunt uiteraard ook gewoon even contact met ons opnemen. Kijkt u ook eens bij onze informatie over duurzaamheidsleningen. Deze leningen maken het voor particulieren nog veel interessanter om op zonnepanelen over te stappen.

Written by