Grotere systemen

Salland Solar heeft vele jaren PV-ervaring met Solar-projecten in met name Duitsland maar ook in België en Nederland. Wij verzorgen de engineering, configuratie en installatie van zonne-energie. Deze projecten betreffen vaak grotere aantallen zonnepanelen op daken van bedrijven. Om een scherpe aanbieding te kunnen maken, zullen onze experts eerst een bezoek op locatie brengen, alvorens wij een offerte uitbrengen. Neemt u contact met ons op om een afspraak te maken.

Bedrijven hebben een zakelijk energiecontract en betalen een lagere kWh-prijs. Is het dan wel interessant?

Gemiddeld betaalt een bedrijf ongeveer 15 cent per kwh (excl. BTW). De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van de mogelijke fiscale aftrekposten waarover uw accountant u meer over kunt vertellen. Salland Solar levert u een basis-berekening bij uw offerte indien gewenst.

Kan ik gebruik maken van de Energie Investering Aftrek (EIA) en Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)?

In principe kan dit. Het is raadzaam daarover de eigen accountant te raadplegen. Salland Solar levert u een basis-berekening bij uw offerte indien gewenst.

Zijn er ook energieleveranciers waar ik, als bedrijf, meer mag salderen dan 5.000 kWh?

Bij nagenoeg alle energiemaatschappijen is dit mogelijk. Er is een aantal maatschappijen zoals Trianel, Greenchoice en Atoomstroom die het maximum van het salderen hebben losgelaten voor het klein-zakelijk verbruik. Voor zover bij ons bekend, kunt u dan tot 50.000 kWh één op één uw eigen opgewekte elektriciteit in mindering brengen op uw verbruik. Voor bedrijven kan dit interessant worden. U dient het bovenstaande wel zelf nog uit te zoeken, te controleren en navraag te doen met de betreffende energiebedrijven of het correct en mogelijk is.

Ik heb gehoord dat het maximum van het salderen bij bedrijven hoger kan zijn dan bij particulieren?

Dat klopt. Zolang u een kleinverbruiker bent, is dit zelfs zeer interessant. Dat zijn verbruikers met een aansluitwaarde niet groter dan 3x80A.

Written by