BTW op een compleet zonnestroomsysteem gaat van 19 naar 6 procent (update 16 mei)

De BTW op een compleet zonnestroomsysteem gaat van 19 naar 6 procent. De verlaging gaat in per 1 juli 2012. Dit blijkt uit het gelekte Lente-Akkoord, meldt de website Greenem.

6% BTW op compleet zonnestroomsysteem

Het lage tarief is van toepassing op zowel de technische onderdelen (zonnepanelen, omvormer, bevestigingsmaterialen) als de installatie en manuren. Het is nog onduidelijk of de maatregel van toepassing is op zonneboilers. Het verschil tussen het hoge en lage BTW-tarief wordt via een subsidieregeling uitgevoerd. Wij houden u via onze twitter-pagina en facebookpagina verder op de hoogte.

Besparing

De nieuwe maatregel zal met open armen door de installatiesector en zonnestroombranche worden ontvangen. De BTW-verlaging leidt tot hoogstwaarschijnlijk tot een toenemende vraag naar zonnestroomsystemen. Bij een totaalbedrag van grofweg tussen de drie – en vierduizend euro (bij een set van zes zonnepanelen inclusief omvormer, exclusief installatie) leidt de maatregelen tot een besparing van tussen de 390 euro en 520 euro. De prijsverschillen worden op de site van Salland Solar zo spoedig mogelijk doorgevoerd. Wij houden u via onze twitter-pagina en facebookpagina verder op de hoogte.

Doorrekening CPB

Vanaf 1 juni, over twee weken, worden alle details van het Lente-Akkoord bekend. Het Lente-Akkoord wordt doorgerekend door het Centraal Plan Bureau (CPB). De lage BTW wordt al toegepast in België en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: www.Greenem.nl / www.energiebusiness.nl

Het is ook nog niet bekend hoe lang de maatregel stand zal houden. Eerder uitgevoerde subsidiemaatregelen voor zonnepanelen waren dusdanig succesvol dat de subsidiepot snel uitgeput raakte. Wij houden u via onze twitter-pagina en facebookpagina op de hoogte. U kunt natuurlijk ook het nieuws op deze website in de gaten blijvenhouden.

LET OP: Like onze facebookpagina en maak kans op een mini-workshop over zonnepanelen! U blijft op deze manier tevens op de hoogte van de laatste nieuwsontwikkelingen over de BTW-maatregel en andere wetenswaardigheden.

Written by