‘Zonnepanelen op je dak: leuk en lonend’

OOSTERBEEK/DOORWERTH – GroenLinks- en D66-leden in de gemeente Renkum laten komende vandaag en woensdag belangstellenden zien dat het leuk en lonend is om zonnepanelen aan te schaffen.

Hoe werkt dat nu precies zo’n zonnepaneel en wat komt er bij kijken? Wat betekenen zonnepanelen financieel? In een jaar of tien hebt is de investering terugverdiend en daarna hebben bezitters minstens 15 jaar gratis stroom.

Een aantal eigenaars, waarvan de huizen al voorzien zijn van zonnepanelen, houden ‘open dag’. Meer informatie bij Charlotte de Roo, gemeenteraadslid GroenLinks Renkum 026-3340531.

Solar Days

Tussen 5 en 13 mei is er in heel Europa extra aandacht voor het gebruik van zonne-energie. Gedurende de campagne is het mogelijke om door het hele land huizen te bezoeken waar zonne-energie installaties geplaatst zijn, informatie bijeenkomsten bij te wonen of mee te doen aan de vele activiteiten op het gebied van zonne-energie. Tijdens deze dagen vinden in Nederland en in 16 andere Europese landen meer dan 8.000 verschillende evenementen plaats met zonne-energie – ten behoeve van verwarming en elektriciteit – in de hoofdrol.

Voor meer informatie over solardays: www.solardays.nl

Written by