E-DAY informatiemarkt met tips voor energiebesparing

Inwoners van de gemeente Kollumerland c.a. die een lagere energierekening willen en zo geld over willen houden voor leuke zaken, kunnen op zaterdag 12 mei terecht op de energiemarkt E-DAY in Kollum.

Op het terrein bij de Formido staan dan verschillende stands voor informatie en tips over energiebesparende maatregelen. Organisator is het Platform Wonen in Kollumerland in samenwerking met diverse bedrijven. De E-DAY is van 9.30 – 15.30 uur.

Diverse activiteiten / informatiemarkt over energiebesparing

Tijdens de E-DAY aan de Jumaweg 2 in Kollum wordt de energiekste woning van heel Kollumerland bekendgemaakt. Daarnaast is er de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd onder basisschoolleerlingen in de gemeente. De markt laat zien wat bedrijven uit de regio te bieden hebben op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Bedrijven en specialisten die alles weten van bouwen, installatietechniek en duurzame energie informeren uitgebreid over onder andere de nieuwste zonnepanelen, zonneboilers, isolatiemogelijkheden en andere energiebesparende maatregelen in en rond het huis.

Op de markt staat ook de zogenaamde Energiebus. De Energiebus is een mobiele educatieve unit met daarin duurzame energieopwekkende apparatuur. In deze bus kunnen kinderen de hele dag proefjes doen. Ook is er een springkussen aanwezig.

Prijsuitreiking ‘energiekste woning van Kollumerland’

Om 13.30 uur staat de uitreiking van de prijs `energiekste woning van Kollumerland’ op het programma. De afgelopen ruim anderhalf jaar hebben de inwoners van de dorpen in de gemeente om de beurt de energiekste woning van hun woonplaats gekozen. Uit deze lijst van winnaars bepaalt een jury onder voorzitterschap van directeur Ap Timmermans van welstandscommissie Hûs en Hiem wat de duurzaamste woning van de hele gemeente is. Daarbij is gelet op energiezuinigheid en op duurzame investeringen die zorgen voor een comfortabel huis met een lagere energierekening.

Wethouder Hilbrand Visser, voorzitter van het Platform Wonen in Kollumerland, zal de hoofdprijs, een zonneboiler ter waarde van 3.000 euro, uitreiken.

Ook maakt wethouder Hilbrand Visser dan bekend wie de mooiste kleurplaten van een energiek huis hebben gemaakt. Deze kinderen krijgen een prijs overhandigd. Zowel de tekeningen als de foto’s van alle energiekste woningen in Kollumerland worden tijdens de energiemarkt tentoongesteld.

Bron: www.nieuwsbank.nl

Written by