Zonnepanelen op eerste basisschool in Hoofddorp

HOOFDDORP – Basisschool De Wilgen in de Hoofddorpse wijk Toolenburg heeft officieel als eerste basisschool zonnepanelen op haar dak gekregen. Vrijdag 11 mei werden de witte doeken verwijderd, waardoor de zon optimaal gebruikt kan worden voor groene energie.

Voor dat verwijderen moest overigens nog wel een illegale actie worden uitgevoerd: er ging namelijk een grote groep leerlingen en volwassenen letterlijk het dak op. De wethouder Onderwijs, de nieuwe directeur van het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer, de directeur van de school, zes leerlingen en nog eens drie fotografen. “Dit mag dus nooit meer”, voegde de directeur er nog aan toe richting wachtende leerlingen. Waarna onder luid applaus de witte doeken werden verwijderd.

De onthulling was overigens één van de agendapunten van een ochtendje ‘duurzaam bezig zijn’ bij De Wilgen. Het presenteren van een speciaal lesprogramma, de uitslag van een eigen leerlingenonderzoek van energieverbruik van hun school en een toespraak van de kersverse NMCH-directeur stonden daar ook op.

Bron: www.hoofddorpsecourant.nl

Written by