Zonnepanelen op de strandtent

Alle strandtenthouders langs de Nederlandse kust zouden over moeten stappen op zonne-energie. Dat is althans de droom van de bedenkers van project Solar Beach.

De hele kustlijn kan op eenvoudige manier worden omgetoverd tot een grote zonne-energiecentrale. Het idee is dat alle strandpaviljoens van zonnepanelen worden voorzien.

De aftrap van het project Solar Beach werd donderdag gegeven op het strand van Wijk aan Zee. Daar heeft Kim van Baaren, een van de bedenkers, op zijn strandpaviljoen Rijk aan Zee elf zonnepanelen geïnstalleerd, die de hele zaak van elektriciteit voorzien waarmee de dranken worden gekoeld. De bedoeling is dat al zijn collega’s snel zullen volgen.

„We werken nu aan een model waarmee alle paviljoens (ook de seizoenspaviljoens) zonne-energie gaan gebruiken om hun dranken te koelen, verlichting te genereren etc. Ze betalen alleen de zelf opgewekte en gebruikte energie tegen een prijs die lager is dan de nu geldende energieprijs. In ruil daarvoor worden de zonnepanelen gratis geinstalleerd en gedemonteerd. Op die manier zijn de paviljoenhouders goedkoper uit voor hun energie én is de energie volledig duurzaam”, aldus Kim van Baaren.

Bron: www.telegraaf.nl

Ook voor particulieren is het zeer interessant geworden om zonnepanelen te plaatsen. De duurzaamheidslening voor particulieren werkt waarschijnlijk op ongeveer dezelfde manier als hierboven beschreven. Uiteraard kunnen particulieren ook gebruik maken van 15% subsidie die door de Rijksoverheid ter beschikking wordt gesteld voor zonnepanelen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Written by