Subsidie voor zonnepanelen in Almere Poort

ALMERE – Met de Subsidieregeling ‘Zonnepanelen op Almeerse daken 2012’ maakt het college het financieel aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en bedrijven in Almere Poort om te investeren in zonnepanelen.

Voor deze regeling is 250.000 euro beschikbaar gesteld. Dit bedrag komt uit het Energiefonds Poort dat samen met Nuon in het leven is geroepen om duurzame maatregelen uit te voeren die bijdragen aan een CO2 reductie in stadsdeel Almere Poort. Voor zonnepanelen op woningen is 175.000 euro beschikbaar, voor bedrijven totaal 75.000 euro.

Almere heeft met de presentatie van de Almere Principles duurzaamheid tot één van de speerpunten van de stad gemaakt. Met dit initiatief maakt de gemeente Almere duurzame energie zichtbaar in de stad. Almere Poort is bij uitstek geschikt voor duurzame initiatieven. Het Cascadepark in dit stadsdeel heeft zelfs als ambitie om uit te groeien tot ‘etalage van duurzaamheid’; een inspirerend voorbeeld op het gebied van ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

Aanvraagformulieren

De inschrijvingsperiode loopt van 19 mei 2012 mei tot en met 30 juni 2012. Aanvragers mogen zelf bepalen hoeveel euro subsidie zij per Wattpiek (eenheid maximaal vermogen van zonnepanelen) aanvragen. De particuliere woningeigenaar en het bedrijf in Almere Poort met de laagste subsidiebijdrage in euro’s per Wattpiek komen als eerste in aanmerking. Op www.almere.nl/zonnepanelen zijn alle spelregels en de aanvraagformulieren te vinden. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden ook telefonisch contact opnemen met 036-5399911.

Bron: www.dichtbij.nl

U maakt uiteraard de meeste kans als u een laag subsidiebedrag aanvraagt. Salland Solar biedt topkwaliteit zonnepanelen aan voor zeer scherpe prijzen. Daardoor kunt u weinig subsidie aanvragen (en dus een hoge kans op subsidie krijgen), terwijl u in verhouding nog steeds weinig betaalt voor uw zonnepanelen-systeem. Vraagt u vrijblijvend een offerte op. Eventueel voegen wij daar een financiele berekening bij, zodat het voor u makkelijker wordt om subsidie aan te vragen. Wij helpen u graag verder.

Written by