Pekela toont grote belangstelling voor zonnepanelen

OUDE PEKELA – Voor de informatieavond van het Platform Zonne-energie in dorpshuis “de Snikke” in Oude Pekela bleek maandagavond grote belangstelling te bestaan. Zo’n 100 aanwezigen luisterden naar presentaties van Platen Duurzame technieken uit Ter Apel, Roelof Dijkstra van Enexis en Carlien Hoedemaker van de Natuur en Milieu Federatie Groningen.

Daarbij werd uitleg gegeven over de mogelijkheden van zonne-panelen voor het duurzaam opwekken van energie. Er was veel belangstelling voor de actie van het Platform voor de gezamenlijke offerte aanvraag. Veel aanwezigen leverden het intekenformulier in. In totaal zijn er nu al meer dan 60 belangstellenden voor een dergelijke offerte. Jean-Marie Kanyemesha, lid van het Platform, benadrukte in zijn bijdrage dat A- kwaliteit, goede service en garanties en een scherpe prijs vooropstaan. Het Platform wil daarmee bereiken dat zonne-panelen voor meer mensen bereikbaar worden.

Over enkele weken wil het platform een offerte voorstel presenteren aan de mensen die daarvoor hebben ingetekend. Ook nu nog kunnen mensen zich daarvoor opgeven bij Coen Oosterveld: coosterveld@home.nl.

Op deze avond werd door het Platform ook een nieuwe website gepresenteerd: www.pekeladuurzaam.nl. De komende tijd zal deze website een belangrijke rol gaan spelen in de informatievoorziening over duurzame energie in Pekela.

Bron: Groningenvandaag.nl

Zonnepanelen staan in heel het land in de belangstelling van particulieren. Na 1 juli wordt een subsidieregeling verwacht waarmee particulieren een “korting” op de BTW kunnen krijgen. Salland Solar kan daarmee nóg goedkoper producten leveren en installeren. Vraagt u een vrijblijvenden offerte aan en vergelijk de prijs en kwaliteit met andere leveranciers!

Written by