Certificering en plus-toleranties

Op kwaliteit mag niet worden bezuinigd, het gaat om zonnepanelen die vele tientallen jaren optimaal moet blijven functioneren. Dat is de reden dat wij alleen bewezen technologie gebruiken: panelen met Mono en Poly kristallijne cellen. Belangrijk daarbij is tevens dat wij alleen panelen met PLUS-toleranties leveren en dat onze producten goede garanties meekrijgen en goed gecertificeerd zijn.

PLUS-toleranties

Veel leveranciers leveren een zonnepaneel met een +/- tolerantie. Wat veel mensen niet weten is dat het gehele systeem net zoveel produceert als het slechtst producerende zonnepaneel. Dus als er sprake is van +/- tolerantie van 3% op een zonnepaneel van 235 Wattpiek, dan kan de productie van een zonnepaneel dus 228 Wattpiek zijn, en daarmee zullen dus alle zonnepanelen 228 Wattpiek produceren.

Dit is dus niet te vergelijken met een zonnepaneel dat alleen een positieve tolerantie geeft. Een Wp geeft bij een bepaalde basissituatie (#% gericht op het zuiden, #% dakhelling, # kWh/m2 instraling, etc) altijd gelijke productie volgens de geldende IEC normen. Vandaar dat de Wp-prijs de belangrijkste parameter voor de prijsvergelijking voor een zonnepaneel is.

Salland Solar levert alleen zonnepanelen met een PLUS-tolerantie!

Certificeringen

Onze producten voldoen aan vele kwalificaties en hebben verschillende certificaten ontvangen. Zowel onze zonnepanelen als onze omvormers hebben de volgende certificaten ontvangen:
– CE
– ISO 9001
– ISO 14001

Ook onze bekabeling is TUV-gecertificeerd en wordt geleverd met 20 jaren functioneringsgarantie.

Written by