Zonnepanelen op boerderijdak in plaats van asbest

GENDRINGEN – Daken van stallen en schuren waarin asbest verwerkt is, moeten worden vervangen door daken met zonnepanelen. Dat wil de gemeente Oude IJsselstreek. Dit zou moeten gebeuren met geld vanuit de overheid en in de naaste toekomst uit de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (Agem
).

“In Oude IJsselstreek zijn driehonderd boerderijen met stallen met asbest”, zegt Hein van Groningen, die als raadslid van de PvdA in Oude IJsselstreek in de werkgroep zit die het project opzet.
Volgens Van Groningen hebben zich al 35 à 40 eigenaren van stallen of schuren zich gemeld als geïnteresseerde voor het project.

Onderzoek gestart


Uit berekeningen in april bleek dat de oprichting van de Agem minstens een euro per inwoner van de Achterhoek gaat kosten. De Agem wil in 2020 minimaal 50 procent aan duurzame energie gebruiken die lokaal wordt opgewekt. De gemeente Oude IJsselstreek is ondertussen een onderzoek gestart om te peilen hoeveel interesse er is in het project om de asbestdaken te vervangen door zonnepanelen. De gemeente wil 6 juni een voorlichtingsavond houden.

Bron: www.energieoverheid.nl

Veel interesse bij eerdere projecten in Overijssel

Salland Solar heeft gemerkt dat er veel interesse is in asbestverwijdering in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen. Er is ervaring opgedaan bij meerdere bedrijven in Nederland en Duitsland. Geinteresseerde bedrijven kunnen zich melden voor een vrijblijvende offerte.

Belastingvoordeel

Agrarische bedrijven door deelname aan deze actie ook belastingvoordeel krijgen. Neem contact op met Salland Solar voor een vrijblijvende offerte en meer informatie.

Written by