Westerhaar krijgt duurzame huizen

WESTERHAAR – In de Kruidenwijk te Westerhaar worden zes ‘energieleverende’ starterswoningen gebouwd. Met onder meer zonnepanelen en warmtepompen wordt voorzien in de volledige energiebehoefte: van de verwarming van het huis tot en met het gebruik van elektrische apparaten.

„De bewoners krijgen dus nooit een energierekening”, aldus de projectonwikkelaar. De gemeente dient bij de provincie een subsidieaanvraag in voor 25.000 euro voor het project. Projectontwikkelaar en gemeente beleggen nog dit jaar een informatiebijeenkomst voor toekomstige bewoners van de huizen.

Bron: www.tctubantia.nl

Energieinvesteringen bij nieuw- en verbouw meest interessant

Doordat energieinvesteringen in de hypotheek kunnen worden opgenomen bij de nieuw- of verbouw van de woning, wordt de investering over meerdere jaren uitgesmeerd. Daar komt bij dat de maatregelen eenvoudiger in te passen zijn gedurende de overige bouwwerkzaamheden. De financiele voordelen van zonnepanelen en andere energiemaatregelen zijn door het uitsmeren van de kosten met de hypotheek merkbaar vanaf dag één. Wilt u een vrijblijvende offerte met een financiele berekening? Neemt u contact met ons op!

Written by