Utrecht steunt Verenigingen van Eigenaren met energiebesparing

Voor een Vereniging van Eigenaren is het nemen energiezuinige maatregelen ingewikkeld, want het gaat over gezamenlijke investeringen in gemeenschappelijk eigendom. Om deze groep bewoners te ondersteunen, organiseren de gemeente Utrecht en Stichting VvE Belang maandag 21 mei as. een speciale bijeenkomst: Energiebesparing loont voor Utrechtse VvE’s. Mirjam de Rijk, wethouder Financiën en Duurzaamheid: “Binnen een vereniging is voor het aanleggen van dakisolatie of zonnepanelen een meerderheid van appartementseigenaren nodig. Daarnaast heeft elke eigenaar ook individuele wensen voor energiebesparing. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld worden de diverse stappen toegelicht.” De bewonersbijeenkomst voor VvE’s maakt onderdeel uit van de aanpak van het Energiepunt Wonen van de gemeente Utrecht. Hiermee ondersteunt ze particuliere woningeigenaren en VvE’s bij het nemen van energiebesparende maatregelen. De gemeente wil met de aanpak eventuele drempels voor energiebesparing verlagen. De gemeente biedt gratis warmtescans, energieadvies op maat, hulp bij offertes en opdrachtverlening en een duurzaamheidslening.

Energieadvies op maat

De bijeenkomst ‘Energiebesparing loont voor Utrechtse VvE’s’ heeft niet alleen een voorlichtend karakter. VvE-leden kunnen er ook praktische ondersteuning aanvragen. De gemeente Utrecht en VvE Belang willen zo VvE’s stimuleren daadwerkelijk over te gaan tot energiebesparende maatregelen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.vvebelang.nl voor een van de twee bijeenkomsten op 21 mei a.s., van 14.00 tot 17.00 uur of van 19.30 tot 22.30 uur. Locatie is het Beatrixgebouw, Jaarbeurs Utrecht.

Bron: Nieuwsbank.nl

Extra voordeel bij gezamenlijke inkoop zonnepanelen door VvE’s

Salland Solar organiseert gezamenlijke inkoopacties en is in staat daarbij scherpe prijzen te verkrijgen voor topkwaliteit zonnepanelen. Daarbij wordt het bestuur van de VvE volledig ontzorgt.

Written by