Tweede ronde subsidieaanvraag zonnepanelen van start

Wethouder Rabin Baldewsingh gaf op vrijdag 9 maart het startsein voor de tweede subsidieronde voor het plaatsen van zonnepanelen.

Hij deed dat door symbolisch een zonnepaneel te plaatsen op het dak van de heer Van Swieten. De gemeente Den Haag stelt dit jaar ruim 475.000 euro aan subsidie beschikbaar. Zowel bewoners als bedrijven kunnen zich van 1 maart t/m 1 mei inschrijven via http://www.denhaag.nl/duurzaamheid.

“Met deze regeling dagen we inwoners en ondernemers uit om te investeren in duurzaamheid,” aldus wethouder Baldewsingh. “Niet de volgorde van binnenkomst bepaalt wie subsidie krijgt, maar het te verwachten opgewekt vermogen in relatie tot de bijdrage van de gemeente. Hierdoor produceren we met elkaar zoveel mogelijk groene stroom binnen het beschikbare budget!”

De heer Van Swieten is een van de 134 particulieren die afgelopen jaar gebruikt maakte van de regeling. Hij heeft subsidie ontvangen voor negen zonnepanelen die nu op zijn dak liggen.

In 2011 plaatsten 158 aanvragers gezamenlijk 2845 zonnepanelen met subsidie. Met deze zonnepanelen wordt jaarlijks bijna 500.000 kilowattuur aan duurzame stroom opgewekt. Dit komt overeen met het stroomverbruik van ongeveer 140 huishoudens. Hierdoor wordt ieder jaar 280.000 kilogram CO2 minder uitgestoten.

Voor de aanleg van zonnepanelen op Haagse daken is van 2011 tot 2014 twee miljoen euro beschikbaar. Hiermee wil de gemeente Den Haag bewoners en bedrijven stimuleren om samen te werken aan een klimaatneutrale stad.

Bron: Nieuwsbank.nl

Wilt u ook kwalitatief goede zonnepanelen tegen een zo laag mogelijke prijs? Kijkt u eens bij onze productlijst. Wij doen u graag een vrijblijvende aanbieding.

Written by