Regelgeving zonnepanelen in Spiegel en Bredius versoepeld

BUSSUM – Het moet onder strikte voorwaarden mogelijk zijn om op panden in de beschermde dorpsgezichten Spiegel en Brediuskwartier aan de voorzijde op dakvlakken zonnepanelen te plaatsen.

Dat staat in de nieuwe welstandsnota, die in concept is verschenen. Met deze versoepeling van regels probeert de gemeente de balans te vinden tussen bescherming van karakteristieke waarden en initiatieven die goed zijn voor het milieu. Voor het aanbrengen van zonnepanelen aan de voorzijde is in de twee beschermde dorpsgezichten tot nu toe altijd een vergunning nodig. Na de inspraakperiode wordt de welstandsnota vastgesteld in de raadsvergadering van 27 september 2012

Bron: bussumsnieuws.nl

Mede dankzij de steeds hogere energieprijzen is het aantrekkelijk voor particulieren en MKB-ers om zonnepanelen aan te schaffen. Per 2 juli kunt u bovendien gebruik maken van de subsidieregeling van het rijk: 15% subsidie op de hardware-kosten tot een maximum van 650 euro. Kijkt u eens tussen onze productenlijst of vraagt u een op maat gemaakte offerte op. Wij helpen u geld te besparen en tegelijk goed bezig te zijn voor het milieu.

Written by