Lentefeest in het Natuurkwartier te Nieuwegein

Zondag 3 juni viert het Natuurkwartier – gelegen aan de rand van park Oudegein – haar Lentefeest. Het feest is voor iedereen, jong en oud, uit Nieuwegein of omgeving. Lentefeest is gratis toegankelijk en wordt gehouden van 11.00 tot 16.30 uur. Natuurlijk Samen Duurzaam staat dit jaar centraal op het Lentefeest.

Nieuwegein wil een duurzame stad zijn waar het ook in de toekomst prettig wonen, werken en recreëren is. Inwoners, organisaties, bedrijven en de gemeente zetten daar samen de schouders onder. De vele activiteiten op het Lentefeest staan dan ook in het teken van Natuurlijk Samen Duurzaam en worden georganiseerd in samenwerking met verschillende partners. Zo kunnen bezoekers een proefrit maken met elektrische scooters, krijgen ze advies over het gebruik van zonnepanelen of duurzaam tuinieren, ontdekken ze het verhaal achter afvalscheiding en kunnen ze genieten van Fairtrade- en biologische lekkernijen.

Kijk voor het hele programma op www.natuurkwartier.nl/lentefeest

Het Natuurkwartier wordt gevormd door het Milieu Educatie Centrum (MEC) en kinderboerderij IJsselstee van de Gemeente Nieuwegein, Museum Warsenhoeck (historische kring Nieuwegein) en poldermolen Oudegein van Stichting Het Utrechts Landschap.

Vanwege de te verwachte drukte worden bezoekers verzocht zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Vlakbij de toegangspoorten zijn fietsenrekken geplaatst.

Bron: www.rtv9.nl

Bent u ook enthousiast over zonnepanelen? Wilt u ook goedkopere stroom dan die wordt geleverd door uw energiemaatschappij en toch duurzaam bezig zijn? Neemt u dan eens contact met ons op. Salland Solar kan u een interessante aanbieding doen!

Written by