Informatiebijeenkomst platform zonne-energie in Pekela

PEKELA – De oproep van de initiatiefgroep Platform zonne-energie Pekela om mee te doen aan de actie voor aanschaf van zonnepanelen lijkt een groot succes te worden. Ruim 40 Pekelders en ook enkele mensen buiten Pekela hebben al gehoor gegeven aan de oproep en zich als belangstellende gemeld.

De initiatiefgroep is daarover zeer verheugd. Want nu kan met reden voor een grote groep inwoners van Pekela en omstreken een gezamenlijke zonnepanelen actie opgestart worden. De initiatiefgroep is intussen gestart met het aanschrijven van zonnepanelen leveranciers in Pekela en de regio. Voorop staat kwaliteit, service, garantie en prijs. Belangrijk is dat mensen die zonnepanelen willen aanschaffen een heldere offerte krijgen en de aanschaf volledig verzorgd kan worden.

Er wordt bovendien een website Pekela Duurzaam ontwikkeld waar inwoners van Pekela alle belangrijke informatie over zonne-energie, maar ook andere vormen van energiebesparing en duurzame initiatieven kunnen vinden. Mensen die het leuk vinden om actief mee te doen kunnen zich melden bij C. Oosterveld: coosterveld@home.nl, J. Brugman: jpbrugman@hetnet.nl, J.M. Kanyemesha: jmkany2612@hotmail.com

Maandagavond 14 mei vind er om 19.30 uur een platformbijeenkomst plaats in het dorpshuis “de Snikke” in Oude Pekela. Daar wordt informatie gegeven over wat er bij de aanschaf van zonnepanelen zoal komt kijken. Welke woningen zijn geschikt en hoe zit het met terugverdientijden. Enexis is gevraagd aanwezig te zijn om meer te vertellen over alle aspecten van teruglevering van zonnestroom aan het net. De natuur en milieufederatie zal met name ingaan op de verschillende lokale energie-initiatieven en de ondersteuning die zij daarbij kunnen geven. Op deze bijeenkomst kunnen de aanwezigen zich intekenen op de gezamenlijke offerte aanvraag. Binnen enkele weken zal de initiatiefgroep met een keuze uit de offertes komen.

Iedereen die geïnteresseerd is in zonne-energie is van harte welkom op de bijeenkomst.

De initiatiefgroep: Ben van de Boom, Joop Brugman, Benny de Haas, Dirk Houtman, Jean-Marie Kanyemesha, Coen Oosterveld, Piet Pauw

Bron: www.groningenvandaag.nl

Written by