Helmondse tak coöperatie voor groene energie

HELMOND – In navolging van Nuenen is ook in Helmond een afdeling van ‘Morgen Groene Energie’ opgericht. Dit is een vrijwilligersproject zonder winstoogmerk dat het gebruik van duurzame energie stimuleert.

Groene energie gebruiken tegen lagere kosten dan bij de normale energieleveranciers. Dat spiegelen de initiatiefnemers van de Helmondse afdeling van ‘Morgen Groene Energie’ voor aan mensen die zich als lid aansluiten.

‘Morgen Groene Energie’ is vorig jaar in Nuenen begonnen als een lokale club van milieubewuste mensen die samen een coöperatie vormen. Mensen die lid van de coöperatie worden, krijgen honderd procent groene energie geleverd, dus CO2-neutraal. Deze stroom en het gas komen van het bedrijf Greenchoice dat goedkoper aan de coöperatie levert. Het geld dat die korting voor ‘Morgen Groene Energie’ oplevert, gaat naar lokale projecten voor het duurzaam opwekken van energie. Leden van de coöperatie kunnen meedenken en beslissen over inzet van het geld.

Bron: www.ed.nl

Er zijn vele duurzame energievormen te bedenken, zoals zonne-energie en biomassagestookte CV-ketels. Steeds meer bedrijven en particulieren ontdekken de financiele voordelen van deze technologieen. Vraag onze experts om meer informatie.

Written by