Flashmob met zonaanbidders op Grote Markt Zwolle

Zwolle – Winkelend publiek werd donderdagavond op de Grote Markt verrast door een groep zonaanbidders onder begeleiding van het JeugdSymfonie Orkest de Vuurvogel. Deze zogenaamde Flashmob had als doel om meer belangstelling te wekken voor zonne-energie.

Naast het Symfonie Orkest is ook een duurzaam installateur aanwezig. De engel Michael wordt in het licht gezet met energiezuinige spots. De Flashmob was een initiatief van de het Zwolse PV-initiatief en provincie Overijssel. Het Zwolse Initiatief wil de zon doorgeven. Tot nu toe lukt dat aardig want in Zwolle deden tot nu toe ruim 300 burgers mee. En in de provincie Overijssel zijn inmiddels al meer dan 50 initiatieven die anderen hebben betrokken in de aanschaf van zonnepanelen. De gemeente Zwolle ondersteunde de Flashmob van harte. “Als gemeente maken we immers zelf ook werk van duurzaamheid”, laat programmamanager Duurzaamheid Michel Pauluis weten. Zo heeft de gemeente afgelopen jaar haar gebouwen en voorzieningen van zonnepanelen voorzien. Gemeente Zwolle stimuleert, verbindt en geeft ruim baan aan innovatieve oplossingen die zorgen voor een stad in balans. Daarvoor heeft zij onder meer bijeenkomsten georganiseerd voor Zwollenaren die samen aan de slag willen met duurzaamheid en collectief zonnepanelen wilden aanschaffen.

Bron: weblogzwolle.nl

Wilt u ook weten wat zonnepanelen voor uw woning kosten? neemt u dan contact met ons op. Met de huidige prijzen en de 15% subsidie van het rijk bent u als particulier goedkoper uit dan wanneer u stroom bij uw energieleverancier inkoopt.

Written by