Amsterdams grootste zonne-energie project van start

Ruim 175 zonnepanelen bij complex de Funen zijn 15 mei feestelijk in gebruik genomen. Het is het grootste zonne-energie project van Amsterdam. De opgewekte energie zal worden gebruikt voor de gemeenschappelijke ruimtes, liften en hydroforen (een persinstallatie waarmee de waterleiding binnen een gebouw op druk gehouden wordt).

Enkele eigenaarbewoners kwamen zelf met het initiatief om de zonnepanelen te plaatsen. Voor Woonstichting De Key, mede-eigenaar van het complex, is dit een pilotproject. Op basis hiervan wordt gekeken of zonnepanelen grootschaliger kunnen worden ingezet.

Bron: Het Parool

Met de nieuwe regeling voor zonnepanelen vanaf 1 juli wordt het voor steeds meer particulieren (en dus ook VvE’s) zeer interessant om zonnepanelen op het dak te installeren. Vooral grote wooncomplexen bieden vaak ruimte genoeg op het dak. Salland Solar bepaalt graag vrijblijvend voor u welke hoeveelheid stroom u gezamenlijk kunt opwekken met zonnepanelen. Wij doen daar tevens een prijsopgave en eventueel een economische berekening bij. Neem gerust contact met ons op.

Written by